2012. november 23., péntek

Kreatív karácsony 1. - Lámpa és bögre

Karácsonyi ajándékok - Creative Christmas gifts No.1.


Ha nagy a család, sok a gyerek, sok az iskolai kötelezettség rengeteg ajándékot kell venni, gyártani évről évre. Nyilván van sok bevált jó ajándék, de hát mégsem lehet minden évben ugyan azt adni.
Karácsonyi sorozatomban megpróbálok minél több ötletes, ám viszonylag kis költségvetésből is kihozható ajándékötleteket összegyűjteni, remélem mindenki talál közte kedvére valót.

Ashleyann fotólámpája például gyönyörű és nagyon kreatív, szép ajándék nagyszülőknek, vagy szülőknek egyaránt.
(Akár lámpafóliára fel lehet kasírozni a képeket, de talán egyszerűbb ha a fotókat egymás mellé rendezzük, kinyomtatjuk és egyszerűen felragasztjuk a papírt a lámpafóliára. A fóliát Kreatív hobby boltokban be lehet szerezni, egy ív 300-500 Ft között van mérettől függően.)





Egyedi bögrét, vagy csészét azért jó ajándékba adni, mert teát, vagy kávét általában mindenki iszik, aki meg nem, az megkínálhatja belőle a kávét/teát - vele ellentétben - fogyasztó vendégeit. :) 
Szóval mindenképp praktikus ajándék, szintén fillérekből elkészíthető és nem kell más hozzá, csak

  • hőálló bögre vagy csésze (esetleg tányérkával)
  • kerámia/porcelán filc vagy festék (ami hőre, a sütőben válik szárazzá és véglegessé)
  • egy sütő amiben kisütöd :)
  • és fantázia, vagy egy jó minta amit valahol találsz
(Én tavaly azzal spékeltem meg, hogy csináltam hozzá házi készítésű cappuccino port Stahl Judit szakácskönyvéből, azt egy kis tasakba tettem, bele a bögrébe és úgy csomagoltam be átlátszó fóliával, átkötve egy kis szalaggal, egy fahájrúd és egy szárított narancsszelet kíséretében. Mutatós, praktikus és finom ajándék egyben.)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogarchívum